Обавештења

Отварајућа конференција STEPin

12/07/2021
...

Пројекат “Јачање перспектива запошљавања у сектору за спорт особа са потешкоћама – STEPin“ финансира се средствима Европске уније у оквиру ИПА II програма прекограничне сарадње Србија – Босна и Херцеговина 2014-2020 уз подршку Министарства за европске интеграције Владе Републике Србије и Дирекције за европске интеграције Босне и Херцеговине.

Тело за уговарање овог пројекта је Министарство финансија, Сектор за уговарање и финансирање програма из средстава Европске уније (ЦФЦУ) Републике Србије.

Једна од првих активности реализације пројекта је организација Отварајуће конференције у Сарајеву 17.07.2021. године, како би се циљна група пројекта, али и шира јавност упознала са активностима пројекта STEPin који ће трајати до 18.08.2022. године.

Пројекат заједно спроводе:

Олимпијски комитет Босне и Херцеговине, Параолимпијски комитет Босне и Херцеговине, Факултет спорта и физичког васпитања Универзитета у Новом Саду и Текондо клуб Змај у Руми.

Еминентни предавачи попут проф.др.сц. Мирсад Муфтић, Када Делић – Селимовић, Томислав Цвитанушић и други, ће уз своје дугогодишње искуство и на практичан начин приказати све аспекте релевантне за проблем запошљавања у сектору за спорт особа са потешкоћама, те током Q&А сесија разговарати са учесницима конференције.

Циљ пројекта STEPin је јачање перспектива запошљивости младих кроз едукацију у пољу професионалних услуга у сектору за спорт особа са потешкоћама. Овај сектор, до сада неистражен, представља иновативни приступ у повећању запошљивости у прекограничној регији, а који до сада није нашао своје место у досадашњим наставним плановима и програмима формалног образовања, већ се реализује личним напорима појединаца који раде као тренери, спортски администратори, професори спорта и физичког васпитања и здравствених студија. Поред пружања приступа новим услугама и приликама запошљавања, STEPin ће допринети друштвеној инклузији у прекограничном подручју и побољшати прилике особама са потешкоћа да се баве спортом.

Обавезна је потврда о учешћу због ограниченог броја учесника те Вас молимо да доставите своје потврде о учешћу на емаил: aela@okbih.ba најкасније до 15.07.2021.

Позивницу можете преузети ОВДЕ.

Агенду за Конференцију можете погледати ОВДЕ.