Вести

Закорачите са нама у нове могућности - STEPin

27/05/2021
...

Олимпијски комитет Босне и Херцеговине одржао је први online састанак пројектног тима у склопу реализације пројекта „Оснаживање перспектива запошљавања у сектору за спорт за особе са потешкоћама - STEPin“ који се финансира средствима Европске уније у оквиру ИПА II Програма прекограничне сарадње Србија - Босна и Херцеговина 2014-2020 уз подршку Министарства за европске интеграције Владе Републике Србије и Дирекције за европске интеграције Босне и Херцеговине.

Средства намењана за спровођење пројекта износе 141.347,73 ЕУРа, а Европска унија суфинансира у износу од 120.145,57 ЕУРа. Тело за уговарање овог пројекта је Министарство финансија, Сектор за уговарање и финансирање програма из средстава Европске уније (CFCU) Републике Србије.

Главни циљ пројекта је олакшати прилике запошљавања у спорту за особе са потешкоћама и помоћи у успостављању нових услуга кроз трансфер знања и активности jobshadowing.​

Ово је први координацијски пројекат прекограничне сарадње за Олимпијски комитет Босне и Херцеговине, а заједно ћемо га спроводити са нашим партнерима Параолимпијски комитет БиХ, Факултет спорта и физичког васпитања Универзитета у Новом Саду и Таекwондо клуб Змај из Руме.

ЗАКОРАЧИте заједно са нама у реализацију пројектних активности кроз које ћемо:

Истражити потребе запошљавања у сектору за спорт за особе са потешкоћама
Креирати нове прилике запошљавања у сектору за спорт за особе са потешкоћама
Развити комплементарне едукативне сесије са циљем усвајања нових вештина​
Успоставити STEPin платформе за потребе промоције новостечених вештина и прилика запошљавања у сектору за спорт за особе са потешкоћама​
Организовати STEPin сајам за запошљавање

Пројекат ће ускоро добити свој визуелни идентитет и Facebook страницу где ћемо Вас обавештавати о свим приликама учешћа у реализацији STEPin пројекта.

STEPin!