Вести

Закорачите у нове перспективе и прилике запошљавања у спорту - STEPin

16/06/2021
...

"Јачање" перспективе запошљавања у сектору спорта особа са потешкоћама STEPin је пројекат који се финансира средствима Европске Уније у оквиру Програма ИПА II прекограничне сарадње Србија - Босна и Херцеговина 2014 -2020 уз подршку Министарства за европске интеграције Владе Републике Србије и Дирекције за европске интеграције Босне и Херцеговине.

Главни циљ пројекта је олакшавање могућности запошљавања у сектору спорта за особе са потешкоћама и успостављање нових услуга кроз пренос знања и активности у спорту. Пројект ће спроводити Олимпијски комитет Босне и Херцеговине, као водећи партнер, заједно са Параолимпијским комитетом Босне и Херцеговине, Факултетом спорта и физичког васпитања, Универзитета у Новом Саду и Теквондо клубом Змај из Руме.

Посебна пажња током STEPin пројекта бит ће посвећена STEPin платформи која ће понудити могућности онлине образовања посебно дизајнираног за потребе запошљавања у сектору спорт за особе са потешкоћама, те практичне едукативне сесије које ће се фокусирати на пружање знања и вештина особама које би желеле постати међународно сертификовани класификатори у параспорту. Активности запошљавања пружиће могућност одабраним кандидатима да из прве руке искусе рад међународних класификатора.

Пројекат траје 15 месеци те Вас позивамо да заједно с нама закорачите на путовање где ћемо заједно откривати нове прилике и перспективе у сектору за спорт особа са потешкоћама и где ће свако од нас институционално и појединачно дати свој допринос инклузивном јачању друштва и спорта.