Вести

Сајам запошљавања у Руми

27/07/2022
...

У Културном центру Рума, 27.07.2022. успешно је одржан Сајам запошљавања у склопу реализације пројекта "Јачање перспектива запошљавања у сектору за спорт особа са потешкоћама - СТЕПин", суфинансиран од стране ЕУ.

Сајам запошљавања у Руми организовали су Факултет спорта и физичког васпитања Универзитета у Новом Саду и Таекwондо клуб Змај у Руми, уз присуство пројектног тима Олимпијског комитета Босне и Херцеговине и Параолимпијског комитета БиХ.

Гост сајма био је и академик проф.др Изет Рађо, потпредсједник ОК БиХ који је нагласио: "По свим параметрима пројекат је реализиран јако успешно. Кроз пројекат мотивисали смо и освестили популацију која значајно може да буде ефикасна и ефективна у подручју подузетништва. Захвални смо проф.др Патрику Дриду и његовом тиму на врло квалитетној сарадњи."

Домаћин сајма запошљавања проф.др Патрик Дрид је поручио: "Анализирајући резултате истраживања може се закључити да постоји простор за унапређење сваке од области покривених СТЕПин истраживањем. Стиче се утисак да већина представника клубова немају свест да могу да пружају услуге особа са инвалидитетом. Већина њих виде инвалидитет, а не особу. Не ослањају се на снаге особа са инвалидитетом и на оно што особа може, већ су фокусирани на слабости и ограничења. Неки имају квалитет да раде више, али то не чине."