САОПШТЕЊЕ | „Јачање перспектива запошљавања у сектору за спорт особа са потешкоћама– STEPin“

23/02/2022
...

Пројекат “Јачање перспектива запошљавања у сектору за спорт особа са потешкоћама – STEPin“ финансира се средствима Европске уније у оквиру ИПА II програма прекограничне сарадње Србија – Босна и Херцеговина 2014-2020 уз подршку Министарства за европске интеграције Владе Републике Србије и Дирекције за европске интеграције Босне и Херцеговине. Средства намијењена за спровођење овог пројекта износе 141.347,73 ЕУРа, Европска унија суфинансира у износу од 120.145,57 ЕУРа. Тијело за уговарање овог пројекта је Министарство финансија, Сектор за уговарање и финансирање програма из средстава Европске уније (CFCU) Републике Србије.

Пројекат заједно спроводе Олимпијски комитет Босне и Херцеговине, Параолимпијски комитет Босне и Херцеговине, Факултет спорта и физичког васпитања Универзитета у Новом Саду и Теквондо клуб Змај у Руми.

Једна од активности STEPin пројекта је и организација онлине едукације, која је посебно креирана за потребе јачања перспектива запошљивости у сектору за спорт особа са потешкоћама, а за прекогранично подручје Босне и Херцеговине и Србије представља потпуно иновативан приступ у пружању неопходних знања и вештина за особе које раде или би желели радити са особама са потешкоћама у спорту.

STEPin онлине едукација планирана је да почне 02. марта 2022. године, а настала је као производ претходно завршених пројектних активности попут истраживања тренутног стања у сектору за спорт особа са потешкоћама. На основу истраживања креирани су модули: подузетнишво у параспорту, лидерство и тимски рад, спортски тренинг, организација спортских догађаја за особе са потешкоћама, практицирање спорта и његове користи по здравље, и други. Укупно ће 15 модула бити доступно у оквиру онлине едукације на двије STEPin платформе. Учешће у онлине едукацији на обе платформе ће бити отворено свим заинтересованим у прекограничном подручју Србија-БиХ и трајати ће два месеца. STEPin онлине платформа је вишенаменска и мултифункционална, уз мноштво разноликог материјала за учење, видео материјала и занимљивих задатака који имају за циљ да подстакну креативност и иновативност. Најбољим учесницима ће бити понуђена могућност да присуствују и практичним сесијама на терену.

По успешном завршетку едукације учесници ће добити дигитални сертификат!

На крају, STEPin платформа ће садржавати и посебан део промоције организација и клубова који раде са особама са потешкоћама, са могућношћу да и незапослене особе доставе своје интересовање, вештине и искуства, како би подстакли могућности запошљавања у овом сектору.

Сви заинтересовани се могу пријавити путем маил адресе: info@stepin.ba најкасније до 28.02.2022.

ЗАКОРАЧИТЕ СА НАМА У НОВЕ МОГУЋНОСТИ ЗАПОШЉАВАЊА!!!